دانشمندان برای تعیین جنسیت جوجههایی که هنوز از تخم بیرون نیامدهاند، از طریق «بوییدن» مواد شیمیایی پوسته تخممرغ، روش جدیدی ابداع کردهاند؛ پیشرفتی که میتواند به عمل وحشیانه معدوم کردن جوجههای نر پایان دهد.
بیشتر مرغداریها در سراسر جهان هنوز جوجهها را یک روز پس از سر از تخم درآوردن، بر اساس جنسیتشان مرتب و جوجههای نر را بیدرنگ و به طرز وحشیانهای معدوم میکنند.
بعضی از کشورهای اروپایی پیش از این حذف جوجههای نر را ممنوع کردهاند یا قصد دارند آن را بهتدریج حذف کنند.
به گفته پژوهشگران دانشگاه دیویس کالیفرنیا، اگر جنسیت یک [جوجه داخل] تخم اوایل جوجهکشی مشخص شود، میلیاردها تخم نر میتوانند به روشی انسانی به مسیری دیگر منتقل شوند.
مطالعه جدید که در مجله پلاس وان (PLoS One) منتشر شد، نشان داد که میتوان در اوایل جوجهکشی، بر اساس مواد شیمیایی آلی فرار ساطع از پوسته، تخممرغها را بر اساس جنسیت دستهبندی کرد.
اختراع جدید ترکیبات آلی فرار (VOCs) را که جنین در حال رشد منتشر میکند و به بیرون از پوسته ساطع میشود، شناسایی میکند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
دانشمندان ابتدا بررسی کردند آیا در مواد شیمیایی که جنینهای نر و ماده منتشر میکنند، تفاوت قابلتشخیصی وجود دارد یا نه.
آنها نخست به منظور جمعآوری و تجزیه و تحلیل مواد شیمیایی آلی موجود در هوا، یک فناوری تراشه حسگر را توسعه دادند.
سپس مکندههایی را که برای حملونقل صنعتی تخممرغها استفاده میشوند، برای «بوییدن» هوای تخممرغها بدون شکستن آنها، سازگار کردند.
سپس جنسیت تخمها را با تجزیه و تحلیل دیانای تایید شد.
تام تورپن، یکی از نویسندگان این مطالعه، در بیانیهای گفت: «ما متوجه شدیم که مواد شیمیایی فراری از تخم مرغ ساطع میشود؛ بویی که میتوانید آن را حفظ و از نظر آماری دستهبندی کنید.»
دانشمندان میتوانند از این فناوری جدید برای شناسایی جنینهای نر و ماده با دقت ۸۰ درصد بر اساس نمونهبرداری دو دقیقهای در هشت روز جوجهکشی استفاده کنند.
پژوهشگران خاطرنشان کردند که وجود دستهای از مواد شیمیایی فرار معروف به استرهای اسید چرب از جمله ایزوبوتیل استات، اتیل بوتیرات و ایزوپروپیل بوتیرات میتواند به تعریف تفاوتهای جنسی کمک کند.
سایر ترکیبات آلی مانند دکانال (decanal)، امــسیمن (m-cymene) دیــلیمونن (d-limonene)، بیــتوجن (b-thujene) یا تترادکان (tetradecane) نیز به دلیل توانایی تمایز جنسی در فهرست قرار گرفتند.
پژوهشگران در این مطالعه نوشتند: «روش مبتنی بر ترکیب آلی فرار (VOC) ما میتواند با دقت بیش از ۸۰ درصد بهدرستی جنین نر را از ماده متمایز کند.»
آنها خاطرنشان کردند: «ترکیبات آلی فرار مشتق از تخممرغ فراوانی وجود دارد که در مراحل اولیه جوجهکشی میتواند برای طبقهبندی آماری جنینها بر اساس جنسیت، به صورت غیرتهاجمی، با اطمینان بالا استفاده شود.»
پژوهشگران بر این باورند که پلتفرم سختافزاری اختراعشده در دانشگاه دیویس کالیفرنیا میتواند در مرغداریهای ویژه جوجهکشی تلفیق شود.
دانشمندان بر این باورند که میتوان یک روش نمونهگیری سریع با مکنده برای آزمایش همزمان تعداد زیادی تخممرغ را توسعه داد.
آنها امیدوارند در آینده ریزتراشههای حسگر شیمیایی با کارایی بالا را که با ماشینآلات حمل تخممرغ استفاده میشوند، برای تعیین جنسیت جوجههایی که هنوز از تخم در نیامدهاند، ایجاد کنند.
© The Independent